Restaurant Syttende ⭐Michelin
På Alsik Hotel & Spa gør man sig umage for at gøre gæsterne glade og sende dem hjem med en oplevelse ud over det sædvandelige. Det gør sig særligt gældende på syttende etage, hvor den lokale topkok Jesper Koch har etableret Restaurant Syttende til bred international anerkendelse.
Det er dog hverken hæder eller priser, der driver værket for Jesper Koch, som også driver Restaurant Alsik og spisestuen Freia. Det drejer sig om at servere udsøgte lokale råvarer og samtidig hylde Sønderjylland og egnens rige madtradition. At stedet har modtaget en Michelin-stjerne er blot en ekstra gevinst.
Restaurant Syttende anvender ypperlige ingredienser, smage og traditioner fra hele verden kombineret med uovertrufne lokale råvarer, der er i sæson – oftest økologiske eller biodynamiske – til en 17-retters middagsmenu. Hver enkel ingrediens er nøje udvalgt og det gode håndværk og traditionerne er i højsædet. Disse værdier resonerer hos Michelins brancheeksperter.
De anonyme Michelin-inspektører, som møder uanmeldt op ad flere omgange, vægter råvarer, håndværk, personlighed og stabilitet i deres vurderinger af, hvorvidt et sted gør sig fortjent til en stjerne eller ej. Det gjorde Restaurant Syttende med god grund.
Den sønderjyske opvækst i Aabenraa og en mormor, der gik meget op i at lave god mad, har haft kolossal indflydelse på Jesper Kochs virke som kok. Han anser selv Michelin-stjernen som en cadeau til hans hjemstavn og de egnsretter, som hans mormor introducerede ham for. Jesper Koch forsøger blot at holde liv i de sønderjyske madtraditioner og bringe regionen tilbage på landkortet. For ham handler det om at give noget tilbage til egnen og vise Danmark og resten af verden, at det, som måske betragtes som klassisk Sønderjysk kogekunst, også kan noget ganske særlig – noget, som gør gæsterne glade.