To personer kigger på fluer til fiskeri

Lystfiskeri

Foto: Destination Sønderjylland

Ved Sønderjyllands smukke kyster finder du adskillige fiske-hotspots fordelt over hele regionen. De talrige hotspots langs kysten byder på et meget alsidigt fiskeri og optimale chancer for succes.

Lystfiskermagasin

Læs Destination Sønderjyllands fiskemagasin "Fishing the Baltic" online eller download pdf.

I magasinet vil vi gerne introducere dig for Østersøen og dens mange muligheder. Vi beskriver, de mange fiskearter og hvordan de fanges og håber, at du med magasinet i hånden, vil forbedre dine chancer for at få en fantastisk fiskoplevelse ved Østersøkysten.

Fiskesteder i Sønderjylland

Hvad enten du foretrækker at fiske langs kysten, i åen eller ved en Put & Take sø finder du et væld af muligheder i Sønderjylland. Kig på de enkelte kategorier herunder og bliv inspireret til din næste fisketur i Sønderjylland.

Skulle noget af dit grej gå i stykker eller har du glemt noget hjemme, så finder du heldigvis også en række grejbutikker, hvor du kan finde det du mangler.

De dybe søer byder på et fantastisk fiskeri efter gedde, sandart, karper og aborre, og i områdets net af åer og bække boltrer store laks, bækørred, stalling, gedde og aborre sig. Samtidig er du omgivet af den skønneste natur med et rigt fugle- og dyreliv.

Udover de mange søer og vandløb, findes der en lang række private put & take søer. Søerne gør det nemt at komme i gang med at fiske. Fiskekortet køber du ved søerne, og her behøver du ikke det statslige fisketegn.

Som hovedregel skal alle lystfiskere fra 18 år til og med 66 år have et lystfiskertegn. I ferskvand skal ejeren af fiskevandet give tilladelse til fiskeri, også selvom du har købt lystfiskertegn. Fiskeparker kræver dog ikke statens fisketegn. Du kan købe lystfiskertegn på www.fisketegn.dk, men også mange campingpladser, turistbureauer, fiskegrejsforhandlere og sommerhusbureauer sælger fisketegn, nogle steder mod et mindre gebyr. Fisker du uden gyldigt fisketegn risikerer du at få en bøde.

Fluefiskere i vandet ved Taksensand Fyr
Foto: Destination Sønderjylland

Strandene er offentligt område. Hverken enkeltpersoner eller klubber kan derfor beslaglægge en strand eller større strækninger.

Vis altid hensyn til andre lystfiskere og hold afstand. Tænk på naturen og efterlad ikke affald, kasserede liner og kroge, da det kan skade dyrelivet. Respektér private grunde, hvor betrædelse ikke ønskes.

Respektér altid gældende regler for mindstemål og fredningstider. Fangede fisk, der er fredet eller under mål, SKAL straks genudsættes, hvad enten de er levende, beskadigede eller døde.

For en lang række fiskearter er der indført et mindstemål, og/eller en fredningstid i den periode, hvor fiskene er samlet for at gyde. Formålet er at sikre, at fiskene kan nå at gyde og derved opretholde en bestand. Derudover er der særlige lokale regler for fiskeri og fredningsbælter i Vadehavet, Aabenraa Fjord, Flensborg Fjord, farvandene omkring Als og visse sydjyske vandløb. Du kan holde dig opdateret på app'en "Fishing in Denmark", der kan downloades i både Google Play og App Store. App'en findes på både dansk, tysk og engelsk.

Meget mere Sønderjylland...

Sort Sol med orange himmel bagved
Top 10: Sønderjyske naturoplevelser
Bramgæs i Tøndermarsken i frosten
Nationalpark Vadehavet
Dronefoto af Drejby Strand Camping med strand og vand på begge sider
Øvrige campingpladser
To kajakroere på Haderslev Dam
Kajak og Kanosejlads