© Foto:
Maugstrup Kirke
Klokken med en dejlig klang.
Midt i Maugstrup, og midt på højderyggens højeste sted 60 meter over havet, finder du den flotte middelalderkirke.
Kirkes altertavlen er et renæssancearbejde fra 1610 lavet af billedskærer Hans Dreyer. Han var en meget anerkendt kunster, og var bl.a. ansat som hofbilledskærer på det daværende Haderslevhus. Altertavlen er trefløjet, dvs. at den har et billede i midten og i sidefelterne. I midten ses nadveren og i sidefelterne Kristus på korset og Moses med staven foran kobberslangen.
Kirken lånte penge af Aastrup Kirke, for at kunne betale klokken, som havde så dejlig en klang, at selv kongen var imponeret.
Kirkeklokken havde, ifølge et sagn, så dejlig en klang, at da kongen hørte den dejlige klang, ønskede at få den udleveret. Dog ville "de Maugstrupper" ikke af med den, og derfor støbte de bly i den, så den fik en dårligere klang.
Fra kirketårnet kan man tydeligt se, at markerne mod vest danner en stjerneform. I slutningen af 1700-tallet overgik man til en ny måde at udskifte jordene på. Da gårdene i Maugstrup lå langs bygaden, blev markerne og hegnene anlagt så de strålede ud fra byen som en stjernes spidser. Dette gav anledning til navnen ¨Stjerneudstykning¨. Stjerneudstykningen er den bedst bevarede af sin slags i hele Sønderjylland.
Adgang til kirken, tårnet og præstegårdshaven efter forudgående aftale med graveren, tlf. 22902932