Langhøjen i Kettingskov
Den sagnomspundne langhøj, hvor sagnet er sandt!
Ofte hører man myter og sagn om gravhøje, hvor de underjordiske leder mennesker i fordærv eller bringer dem i ulykke.
Om der har været underjordiske på spil ved langhøjen i Kettingskov vides ikke med sikkerhed, men et gammelt sagn fortæller at en bonde der ville hente sten ved en lokal gravhøj væltede med læsset og omkom. Overtroen blandt de andre beboere i området førte til, at ingen turde hente de kløvede sten.
I forbindelse med et lokalprojekt, hvor der er opført en stendysseskulptur ved Østkystvejen, har Kettingskov Landsbylaug også fritlagt en af de lokale langhøje for træer og krat og det viser sig at der ligger en stak kløvede sten ved højen - så historien er ganske vist!
Ved gravhøjen er opsat et fint skilt med fortællingen om den uheldige bonde og du kan læse om metoder til stenflækning samt se de skæbnesvangre sten.
Langhøjen fra Stenalderen (3950-2801 f.Kr.) ligger mellem marken og skovbrynet af Blomeskobbel og parkering er muligt i skovkanten, hvor du kan køre ind ad vejen Blommeskobbel og til højre ad grusvejen. Herfra fortsættes ca. 250 meter til fods ad skovvejen i retning af kysten, til en lille sti som fører dig til venstre ud af skoven.
Efter et besøg ved langhøjen, kan du gå tilbage i skoven og fortsætte ca. 250 meter videre i retning mod kysten til Nordens største samling af gravhøje.