Google Ads (tidligere Google AdWords) målrettes søgeord. Her skal du have en idé om, hvad folk søger efter (f.eks. ”campingplads i Sønderjylland”) og så byde ind med annoncer, når folk foretager den søgning.
Modsat på Facebook kan du ikke målrette Ads-annoncer efter demografi og interesser. Den bedste måde at indsnævre målgruppen på, er ved også at skrive negative søgeord – ord som gør, at annoncen ikke bliver vist, hvis de indgår i søgningen, selv om dine ”positive” søgeord gør. Har du f.eks. en naturcampingplads uden en masse faciliteter, så vil det være smart at definere ord som ”luksus” eller ”firestjernet” som negative søgeord. På den måde vil du stadig blive fundet på søgningen ”campingplads i Sønderjylland”, men ikke på ”luksuscamping i Sønderjylland” eller ”firestjernet campingplads Sønderjylland”.
Der er flere andre måder at indsnævre dine søgninger. Skriver du f.eks. kun søgeordene ’campingplads’ og ’Sønderjylland’, bliver du fundet på søgninger på hvert af de to ord enkeltvis! Og der er altså mange, der søger på Jylland, som ikke leder efter en campingplads. Det er spild af penge at annoncere for dem. Skal begge ord indgå, skal der stå ’+campingplads’ og ’+Sønderjylland’. Vil du være sikker på, at du kun rammer brugere, der søger på hele sætningen, skal du sætte søgningen i anførselstegn, altså ”Campingplads i Sønderjylland”. Men så misser du til gengæld dem, der søger efter ”Campingpladser i Sønderjylland” eller ”Campingplads Sønderjylland”. Det problem kan fikses ved at tilføje alle disse søgeordskombinationer til samme annoncegruppe.
Ud over annoncerelevans, som er beskrevet ovenfor, så bør fokus være på at finde de rigtige søgeord (og selvfølgelig at skrive en ordentlig overskrift og annoncetekst samt billede, hvis I har valgt at lave displayannoncer). Her kan Google heldigvis hjælpe os. Under menuen ”Værktøj og indstillinger” kan du vælge ”Søgeordsplanlægning”. Her kan du enten vælge at få hjælp til at finde søgeord eller selv indtaste nogle, du tænker er relevante. Vælger du sidstnævnte, viser Google, hvor ofte søgeordskombinationen bliver brugt, samt et interval for, hvad det vil koste per klik at blive vist øverst på side 1.
Kigger vi på træstrukturen for annoncerne, fungerer ”Kampagne”-niveauet som hos Facebook, nemlig som en overordnet kategori-inddeling.
På det næste niveau, ”Annoncegrupper”, vælges en samling af søgeord eller kombinationer af søgeord, som en given annonce skal kobles op på. Her er det vigtigt, at du ikke finder søgeord i øst og vest, men i stedet lader hver annoncegruppe dække over kombinationer af de samme søgeord. Husk at det meget vigtige ”Kvalitetsresultat” afhænger af, at søgeord annoncetekst og landingsside passer sammen, og det gør de kun, hvis vi begrænser os her. Så hellere lave flere forskellige annoncesæt.
Det tredje og sidste niveau er “Annoncer”. Hver annonce skal kobles sammen med et annoncesæt. Hernæst er det blot at definere overskrift, tekst osv., inden du gemmer annoncen. Google er sød at fortælle dig, hvor mange anslag du har at gøre godt med, og den kan også vise, hvordan det samlede resultat f.eks. ser ud på en mobiltelefon.
Budgettet kan sættes på enten kampagne- eller annoncegruppe-niveau.